Lávakövesmasszázs

A lávaköves masszázs során a kézzel történő masszírozás helyett, vulkáni eredetű, sima bazaltköveket használnak. A masszázs vízben felmelegített, 50 – 60 fokosra hevített, különböző méretű kövekkel történik. A nagyobb köveket az energiavonalak, és a főbb energiaközpontok mentén helyezik el, a kisebbekkel pedig átmasszírozzák testünket. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, igazi masszázskülönlegességnek számít. 

A lávaköves masszázs testi-lelki élményt nyújt: ellazít, pihentet, javítja közérzetünket, kiváló stresszoldó, pezsdítő életenergiával tölt fel, harmonizálja testünket, lelkünket.

 

A lávaköves masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített és testre helyezett köveket és ásványokat. A kezelés seciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást, stresszoldással párhuzamosan javítja a közérzetet. Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendívül jót tesz a bőrnek, mivel a mély meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. 

A test ellazulása mellett a szellem is relaxál, a végeredmény pedig fizikai és lelki megújulás, kiegyensúlyozottság. A merev izületek és izmok visszanyerik rugalmasságukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül és csodálatos változáson megy át. Kúraszerű alkalmazása javasolt, de már egy kezelés is érezhető változást eredményez.

A masszázs alatt születő energia harmonizáló és tisztító hatású. Ez az egyedi terápia a vulkánikus tevékenység alatt keletkező bazaltkövekkel rendkívül hatékony. Ennek oka nem csak a felmelegített kövekben keresendő, amely lokális és kiterjedtebb változásokat okoz a szervezetben, de ugyancsak hatással van az energiaközpontokra és a szellemi egyensúlyra is. A kőterápiát már az ókori Kínában is alkalmazták, és ott kapcsolódott össze a meridinok elméletével. A hagyomány szerint 7 csakra, energiaközpont létezik. A csakrák egyensúlya nem csak a közérzetre van jó hatással, de az egyetlen módja a lélek és a tudat egyesítés.

Javítja a vérkeringést, segít az izmok ellazításában, enyhíti az izomfájdalmakat, feloldja az izommerevséget, felmelegíti a testet, javítja a nyirokkeringést, gyorsítja az anyagcserét, segíti a méregtelenítés folyamatát, erősíti a kötőszöveteket, stresszoldó hatású, javítja a vese kiválasztását. Felszabadítja az energiablokádokat, amelyek a szervezet diszharmóniáját eredményezik.

Nem ajánlott szív- és érrendszeri megbetegedések esetében, magas vérnyomás esetén, tüdő- és légzésproblémáknál, egyes máj- és epebetegségeknél, húgyúti, bél- és bélrendszeri problémáknál, terhesség utolsó harmadában, illetve menstruáció idején.

1. Koronacsakra
A fej tetején helyezkedik el, színe lila. Az agy felső része és a jobb szem tartozik hozzá. Ez kapcsolódik a magasabb rendű énnel. Ha ez a csakra jól működik, akkor az ember harmóniában él önmagával. Akinél ez gyenge, az céltalannak érezheti magát, és depressziós lehet.

2. Harmadik szem csakra
A szemöldök vonalában helyezkedik el, színe indigókék. A vegetatív idegrendszer, az agy alsó része, a bal szem, a fül és az orr tartozik hozzá. Ez az idealizmussal, a bölcsességgel, a képzelőerővel, a pszichikai gyógyítással és a spiritualitással áll kapcsolatban. Pszichés zavarok, fejfájás és látási zavarok jelzik, ha gyengül ez a csakra, valamint, ha valaki túlságosan földhöz ragadt, naív esetleg fanatikus.

3. Torokcsakra
A torok vonalánál helyezkedik el, színe a világoskék. A torok és a tüdő tartozik hozzá. Felelős a kommunikációért és az intellektusért, a helyes értékítéletért és a fantáziáért. Ha nem jut ide elég energia, akkor beszéd vagy mozgásszervi próblémák jelentkeznek. Félénkség és megfelelésvágy jellemzi azt, akinek gyengül a torokcsakrája, sőt emiatt meg is játszhatják magukat mások előtt.

4. Szívcsakra
A szív vonalán található, színe zöld. A csecsemőmirigy, a szív, a tüdő és a keringés tartozik hozzá. Ez felelős a szeretetért, az együttérzésért és az érzékenységért. Akonek kevés energia jut ebbe a csakrájába, az nehezen mutatja ki a szeretetét, fél a csalódástól, könnyen depressziós lehet és immunrendszere is gyengülhet.

5. Köldökcsakra (Napfonat)
A hasnyálmirigy, a gyomor, a máj, az epehólyag és az emésztőrendszer tartozik hozzá, színe a citromsárga. Ez felelős a kreativitás, az egyéniség kifejezéséért, a hatalomvágyért és mennyire képes megvalósítani önmagát és megszerezni a számára szükséges egzisztenciát. Ha kevés energia jut ide, akkor epe- és cukorbaj, emésztési és gyomorpanaszok jelentkezhetnek. Felléphet még túl erős hatalomvágy, harag, indulat, félelem, ellenséges érzések, sőt féktelen tombolási vágy is jelentkezhet.

6. Kereszt- vagy szexcsakra
A nemi szerveknél található, színe a narancssárga. A nemi szervek és a vese tartozik hozzá. A viselkedést, a kapcsolatokat, a vágyakat, a szexuális energiát irányítja. Ha kevés energia jut ide, akkor a mellben, a méhben, a petefészekben, a herékben jelentkezhetnek betegségek, de felléphetnek gombás fertőzések és elhízás is. Jelentősen gyengül az önbizalom, romolhat a párkapcsolati harmónia, visszafogottak lesznek az érzelmek.

7. Gyökércsakra
A gerincoszlop legalsó tövénél helyezkedik el, színe a vörös. A mellékvese, a húgyhólyag, a nemi szervek és a gerinc tartozik hozzá. Ez határozza meg, mekkora az életkedvünk és a bizalmunk másokkal szemben, a termékenységet és az egészséges birtoklási vágyat is befolyásolja. Ha kevés energia jut ebbe a központba, azt aranyér, gerincpróblémák, hideg végtagok és félelem is jelezheti.