Alkalmazott terápiánk

Alkalmazott terápiánk

Általunk alkalmazott gyógymasszázs kezelések alapját a svédmasszázs képezi, melynek fogásai megegyeznek valamennyi európai masszázs alapjával. Öt alapfogását kombinálva felfrissíti a szervezetet. Fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat csökkent – pl. stresszes fejfájás -, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

TENS/EMS készülék hatásmechanizmusa a test saját impulzusainak lemásolásán alapul, amelyeket a készülék elektródák segítségével a bőrön keresztül továbbítanak az ideg-, illetve az izomrostokra. Hátfájásra, ízületi fájdalmakra, idegfájdalomra, fejfájásra, izomfáradtság tüneteinek enyhítésére alkalmas, stb.

Az aromaterápiás masszázs simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatsoraival felfrissíti a szervezetet és az illóolajra jellemző pozitívumokkal bővül a hatás! (Élénkítés; nyugtatás; izomlazítás; gyulladáscsökkentés.) Fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. Fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat csökkent – pl. stresszes fejfájás -, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

gyógymasszázs orvosi vélemény alapján egyénre szabott masszázsterápia gyógyítás, rehabilitáció céljából. Rendszeres kezelés, melyet lehet különféle fizikoterápiás kezeléssel, valamint gyógytornával társítani. Ebbe a kategóriába soroljuk a szegment-, kötőszöveti- és a csonthártyamasszázst. Alapos felméréssel a még ki sem alakult betegségeket is észre veheti egy gyógymasszőr, és felhívhatja a beteg figyelmet a megelőzésre. Mi a szegment masszázs technikáját sajátíthattuk el tanulmányaink folyamán behatóan. Szegmentek a gerinc idegkilépési szelvényzettségének felelnek meg a testen. A kezelést nem a megbetegedett szerven végezzük, hanem a szerv vagy szövet betegsége által kiváltott reflexzónában. Fogásai a svéd masszázzsal megegyeznek.

Ilyen betegségek pl.:

Tüdő és mellhártya betegségei – szívbetegségek – ischiás és ischialgia – gyomor és bélbetegségek – vesebetegségek – szívtáji szorító panaszok – ér-idegbántalom – érbetegségek – vénás keringési zavar – fejfájások kezelése – máj és epe utak betegségei – gerinc betegségei – vállbetegségek.

sport masszázst bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat a sportolóra. A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést, és a tejsav eltávolításával megkíméli a sportolót az izomláztól.

Foglalkozunk anti-cellulit és alakformáló masszázzsal is, mely során javul a vér- és nyirokkeringés, ezáltal felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok. Speciális fogásai erős hatást gyakorolnak a bőrre és kötőszövetre. A bőr simává, rugalmassá válik. Alkalmazási területei: Comb, popsi, has, felkar, vádli. Ennek csak kúraszerű alkalmazása hozhat eredményt, melyet a sok folyadékbevitel és a mozgás tesz teljessé, de természetesen az étkezésre is oda kell figyelni.

Narancsbőr elleni testkezelés – ILCSI termékekkel

  • Csipkebogyó tonik: A tonikkal leginkább az érzékeny, irritált, gyulladásra hajlamos bőrt frissítjük.
  • Rolling radír: A keringésfokozó hatású radír alkalmazásától még a nagyon érdes, kemény, elszarusodott bőr is selymes tapintásúvá válik, a bőr bársonyosan rugalmas lesz, és a felvitt krémek jobban felszívódnak.
  • Paprikás pezsdítő masszázskrém: A bőrfiatalító, zsíros masszázskrém a bőrt gyönyörű színűvé varázsolja és erősíti biofizikai működését. Kapszaicin tartalma megindítja a vérkeringést, hogy a salaktalanítás és regenerálás tökéletes legyen.
  • Kötőszövet regeneráló testpakolás: A hidratáló hatású testpakolás erőteljesen fokozza a keringést, vitaminokkal, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal tölti fel a bőrt. Alkalmazása során masszázzsal élénkítheted fel a nyirokkeringést, ezzel elősegítheted a lerakódott zsír, víz és salakanyagok távozását. Az ezt követő elektromos delejezés, illetve a köpölyözés fokozzák a hatást.
  • Tekercselés
  • Krumplis masszázstej: Javítja a nyirokkeringést, emellett sérülések, sebek kezelésére is kiváló. Használatával nemcsak selymes lesz a bőr, de a benne levő rozmaringolaj keringésfokozó.

mézes masszázs a méz gyógyító erejét hasznosító módszer a szervezet tisztítására, méregtelenítésére, ideális módszer a teljesítmény és az általános jóérzés fokozására is. Reflektorikus úton fejti ki fájdalomcsillapító, izomlazító, immunrendszer erősítő és egyúttal salaktalanító hatását. Emellett erősíti az idegeket és az emésztést A méz segít szabályozni a test energiaáramlását és visszaállítani az egészséges egyensúlyát. Magas enzim-, vitamin- és ásványi anyag tartalma mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat pedig kiszívja, és magába gyűjti (ezt a masszázs végén eltávolítjuk). A méz hatására a sejtek jobban használják fel az oxigént.

A mézes masszázs hatékonyan alkalmazható:
Gerincbántalmak, nyak-, váll- és hátfájdalma – reumatikus panaszok – neuralgiák – ízületi problémák, fájdalmak – hólyagbántalmak – migrén – visszatérő fertőzések – krónikus kimerültség és depresszió esetén.

Lávaköves masszázs: mely olyan alternatív masszázsfajta, amely pozitív energia bevitellel a csakrapontokra irányul. A hőhatáson keresztül az izmok és az ízületek lazítására és a reumás betegségek gyógyítására szolgál. Rendkívül jó depressziós hangulatra és relaxáló hatású. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti a bioenergia-áramlást, a stressz oldással párhuzamosan javítja a közérzetet. A masszázst nyugodt körülmények között, relaxációs zenére, előmelegített vulkanikus kövekkel végezzük, melyek különböző formájúak és méretűek.

Reiki: egy spirituális tevékenység. Lényege, hogy a gyógyító energiákat magunkon keresztül átengedve közvetítjük a kezünkkel egy másik élőlénynek vagy saját magunknak, közvetlenül vagy a távolba. Valamennyien ezzel az Egyetemes Életerővel születünk, mivel ez maga az Élet energiája. Ez az energia intelligens, a beteg helyre jut, így a gyógyítónak nem kell attól
tartania, hogy bármit is rosszul csinálhat. Kizárólag élőlényekre alkalmazható, növényekre, állatokra és emberre.

Kineziológia: görög szóösszetétel, kinesis mozgást, logos tudományt jelent. Mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza, bármilyen témára vonatkozóan, amelyben jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni. A kezelés során izomtesztelést használunk arra, hogy azonosítsuk a kiválasztott ügy témájához kapcsolódó energia-blokkokat és az energiaegyensúly létrehozásához szükséges korrekciókat. Hatékony kiegészítője a kezelésnek a Bach virágesszenciák használata is.

Vörösboros masszázs: A bor antioxidánsokat tartalmaz, amelyek lassítják a bőr  öregedési folyamatát. A, E, és C vitamint tartalmaz, javítja a bőr rugalmasságát és feszességét. Feszesíti az izmokat, javítja a vérkeringést, védi a kollagén és elasztin rostokat.