Gyógymasszázs

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ilang-ilang

E-mail Nyomtatás PDF

Hajnövekedést serkentő, álmatlanság, depresszió, idegesség/félelem, nyugtató, relaxáló, stressz, nemi vágynövelő, rovarriasztás.

Az ilang-ilang illóolajat (Aetheroleum annonae) az Annónafélék (Annonaceae) családjába tartozó ilangfa (Cananga odorata) friss virágaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, 1,5-2%-os hozammal. Többféle minőségű olaj kerül forgalomba, attól függően, hogy a lepárlás mely részéből származik (a desztilláció elején gyakran választják le a legfinomabb részt, majd ezt követően még két szakaszban gyűjtik össze az olajat).

Az ilang-ilang illóolaj nyugtató, lelki kiegyensúlyozó és frissítő hatással bír, mely hatások mellett antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatások jelentkezésével is számolnak terápiás alkalmazásakor.

Az illóolajat aromalámpából elpárologtatva vagy aromafürdőből illetve a masszázs során belélegezve oldható a szorongás, fokozható a szellemi és testi frissesség. Gyakor része a bőrápoló készítményeknek és e készítmények használatát egyebek mellett a faggyúmirigyek működésének szabályozására javasolják.

Az illóolajnak nemi vágyat fokozó hatását is tulajdonítanak és ezért frigiditás, illetve szexuális aszténia esetén is ajánják használatát, pl masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként. A desztillálástól függően a különböző finomságú olajok gyakori alkotórészei a párfümöknek, kozmetikai illatkeverékeknek, illetve az arc- és dekoltázsápoló készítményeknek. Az illóolaj nem toxikus, nem érzékenyítő, nem fototoxikus, ezért biztonságos a használata.

Módosítás dátuma: 2010. július 10. szombat, 06:52  

Szavazások

Szereti a különleges masszázsokat?